-->Понеділок, 29.04.2024, 09:02

Шашки в Україні

Меню сайту
 
Федерація шашок
 
Законодавство
 
Шашки в світі
 
Композиція


 
Нова література














Головна » 2014 » Січень » 15 » Всеукраїнський командний дитячий турнір «Диво-шашки у сніжних Карпатах», з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка
Всеукраїнський командний дитячий турнір «Диво-шашки у сніжних Карпатах», з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка
20:47

14 січня в приміщенні школи-інтернату м. Турка Львівської області завершився Всеукраїнський командний дитячий турнір «Диво-шашки у сніжних Карпатах», який цього річ присвячений 200-річчю з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка В турнірі, який проводився у восьме, взяли участь рекордна кількість команд – 24, зокрема з Києва, Вінницької, Івано-Франківської, Львівської, Миколаївської, Житомирської, Закарпатської областей України та гості з м.Бендери Придністровської Молдавської Республіки.

За результатами змагань, перше місце посіла команда м.Бендери, за яку виступали Максим Долапчі, Надія Губа, Анна Шляховська (тренер – майстер спорту Микола Губа), набравши 17 очок із 18 можливих, друге - команда Вінницької гімназії № 23, за яку виступали Ярослав Герус, Антон Луценко, Каріна Уварова (тренер - заслужений тренер України Дмитро Мариненко) з результатом – 15 очок, третє місце - збірна команда Івано-Франківської області, за яку виступали Орест Слава, Святослав Сусак та Уляна Клочак (тренер гросмейстер Ольга Балтажи) з результатом 14 очок. Близькими до призових місць були також команди: м. Івано-Франківська, «Вікторія» Іршава Закарпатської області та «Авангард» Київ.

В особистому заліку серед учасників на першій дошці перше місце посів Ярослав Герус (м.Вінниця) – 18 очок, друге – Остап Белдик (Івано-Франківська обл.) – 16 очок, третє - розділили Орест Слава і Ростислав Ватаманюк (Івано-Франківська обл.) – по 14 очок. На другій дошці перше місце посіла Надія Губа(м.Бендери) – 16 очок, друге – розділили Антон Луценко (м.Вінниця), Вікторія Прокопюк (м.Київ) і Олександр Коваль (Івано-Франківська обл.) – по 14 очок, третє місце розділили Єлизавета Осіпова (м.Миколаїв) і Іштван Міклош (Іршава Закарпатської обл.) – по 13 очок. На третій дошці, на якій змагались тільки дівчата, перше місце посіла Анна Шляховська (м.Бендери) – 18 очок, друге – Ірина Яворська (м.Турка) – 14 очок, третє місце розділили Уляна Клочак (Івано-Франківська обл.), Ірина Балтажи (м.Івано-Франківськ), Соломія Лимар (м.Турка) і Тахміна Туракулова (м.Київ) – по 13 очок.

Переможці та призери були нагороджені кубками та медалями сектору молоді та спорту Турківської райдержадміністрації та грамотами федерації шашок України (президент Анатолій Яценко), а також кожний учасник турніру одержав новорічний подарунок (солодощі), які виділила відома львівська фірма «Ніка Захід» (директор Дмитро Смуток).

Церемонію нагородження провели голова райдержадміністрації Михайло Кінь, заступник голови райдержадміністрації Оксана Манюх, головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Мирон Волчанський, завідувач сектору молоді та спорту райдержадміністрації Віталій Михайлечко, віце-президент федерації шашок України, президент федерації шашок Львівської області Іван Ільницький та головний суддя турніру, віце-президент Федерації шашок України міжнародний арбітр Костянтин Балтажи (м. Івано-Франківськ).

Керівник району Михайло Кінь подякував учасникам за участь у змаганні, а оскільки цей турнір присвячений200-річчю з Дня народження Тараса Шевченка побажав їм мати такий незламний дух як мав пророк української нації, найвидатніший велетень української духовності, великий титан думки, що допоможе юним спортсменам досягати нових спортивних успіхів. Він також відзначив, що Президент України Віктор Янукович вимагає від органів виконавчої влади постійно приділяти увагу залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом і Турківська райдержадміністрація з радістю запрошує всіх учасників на наступний турнір, який планується провести також в м. Турка 10-14 січня 2015 року.

Діти, батьки та тренери вдячні організаторам за змістовний відпочинок під час змагань. Учасники мали змогу відвідати музей «Бойківщина», прикордонну заставу в с.Сянки, спортивну базу Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, оглянули районний конкурс вертепів, а також самі взяли участь у щедруваннях на Старий Новий Рік.


Переглядів: 625 | Додав: bos | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
1 kondratena  
0
МО-ЛО-ДЦІ !!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Вітаємо!



Форма входу
 
Друзі сайту





 

Copyright MyCorp © 2024

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz