-->Четвер, 28.03.2024, 10:30

Шашки в Україні

Меню сайту
 
Федерація шашок
 
Законодавство
 
Шашки в світі
 
Композиція


 
Нова література














Головна » 2022 » Березень » 26 » Відкритий лист українських шашкістів!
Відкритий лист українських шашкістів!
08:34

Виконавчим комітетам FMJD, EDC, IDF та шашковій громадськості.

Вже місяць триває військова агресія Росії проти України, Білорусь виступає на боці країни-агресора та надала свою територію для вторгнення військ загарбників в Україну, з її території відбувається запуск ракет та бомбардування мирних українських міст.

Не досягнувши значних успіхів на полі бою, російська армія продовжує бомбардувати українські міста. Гинуть ні в чому не винні мирні жителі, діти, жінки. У Харкові понад 1000 домів зазнали руйнувань, у Маріуполі практично не залишилося живого місця. Від варварських дій оккупантів страждають також: Київ, Чернігів, Суми, Миколаїв та багато інших міст, Херсон та Мелітополь оккуповані та відчувають усі тяготи такого режиму. Сотні тисяч (!) людей не мають доступу до продуктів харчування, ліків, тепла, води та перебувають у ситуації гуманітарної катастрофи. Мільйони (!) українських громадян були змушені залишити свої будинки. Російська авіація та артилерія руйнують школи, лікарні, пологові будинки, театри, церкви, житлові будинки та інфраструктуру ще місяць тому мирних міст України.

На фоні всього цього жаху шашки залишаються видом спорту, де представники країн-агресорів Росії та Білорусі можуть легко поміняти прапор країни на нейтральний – FMJD, EDC, IDF – і виступати у міжнародних турнірах так, ніби нічого не відбувається.

Росія, Білорусь мають бути повністю ізольовані від цивілізованого світу, включаючи спорт та шашки зокрема. За злочини режимів цих країн змушені платити й ті, хто проти війни. За допомогою таких жорстких заборон є шанс обвалити диктаторські режими цих країн та зупинити жахливу війну.

Українські шашкісти підтримують рішення FMJD, EDC, IDF прийняті раніше, проте вважає їх недостатніми, відповідно до рекомендацій МОК ми закликаємо вжити додаткових заходів:

1) Заборонити всім російським і білоруським шашкістам брати участь у будь-яких турнірах FMJD, EDC, IDF під будь-яким прапором або без нього.

2) Заборонити всім російським та білоруським тренерам, арбітрам, офіційним особам брати участь у будь-яких змаганнях під егідою FMJD, EDC, IDF та негайно звільнити громадян цих країн з будь-яких посад у Правлінні та Комісіях FMJD, EDC, IDF.

Також ми просимо вжити аналогічних санкцій до представників інших національних федерацій, які у публічному просторі підтримують агресивні дії Росії до України.  

 

З повагою, чемпіони світу, Європи і провідні шашкісти України: Юрій Анікєєв, Олена Коротка, Ольга Балтажи, Артем Іванов, Денис Шкатула, Ігор Кірзнер, Іван Антоненко, Юрій Бобков, Євген Івашко, Тетяна Зайцева, Вадим Лапін, Артем Верьовкін, Владислав Нан, Андрій Щербатюк, Гліб Ушаков

Переглядів: 295 | Додав: bos | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Березень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Вітаємо!



Форма входу
 
Друзі сайту





 

Copyright MyCorp © 2024

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz