-->П`ятниця, 26.04.2024, 00:51

Шашки в Україні

Меню сайту
 
Федерація шашок
 
Законодавство
 
Шашки в світі
 
Композиція


 
Нова література














Головна » 2022 » Листопад » 10 » Українці завоювали 7 медалей на молодіжному чемпіонаті світу з шашок-100
Українці завоювали 7 медалей на молодіжному чемпіонаті світу з шашок-100
22:48

З 30 жовтня по 6 листопада у турецькому місті Анталія відбувся молодіжний чемпіонат світу з шашок-100. В трьох програмах – з класичної (CLASSIC), швидкої (RAPID) та блискавичної (BLITZ) ігор – взяли участь понад 230 спортсменів з 19 країн світу. Нажаль, із-за військових дій у нашій країні, дехто з українців приїхати до Туреччини не зміг. На тлі великої конкуренції в кожній віковій категорії українські шашкісти виступили дуже достойно, завоювавши у різних програмах ЧСм-2022 сім нагород різного ґатунку (1 золота, 5 срібних, 1 бронзова медалі).

В рамках молодіжного чемпіонату світу були зіграні три окремих турніри в 10-ти вікових категоріях. Українці боролися за нагороди у 9-ти з них. Вперше на ЧС введена вікова категорія до 8-ми років. Також вперше на молодіжному шашковому мундіалі було проведено змагання з швидкої гри.

Найпрестижнішими та найдовшими за терміном часу були змагання з класичної гри. В цій програмі чемпіонату спортсмени виборювали нагороди протягом 6-ти днів. Медальними виявилися виступи наших «кадетів» (вік учасників не повинен перевищувати 16 років) майстра спорту України Андрія Блохи з Кам’янського (Дніпропетровська область) та першорозрядниці Катерини Мойсей з міста Іршава (Закарпатська область). У змаганнях серед юнаків Андрій був другим, а Катерина серед дівчат – третьою. До речі «бронзовий» результат Мойсей дозволив їй виконати міжнародний норматив кандидата у майстри спорту FMJD.

Більш вдалими виявилися результати української молоді в швидких програмах чемпіонату – рапіді та бліці. У запеклій боротьбі дві срібні медалі в кожній із програм виборов першорозрядник Данило Соколов. Гарний виступ харків’янина у категорії «юніори» тепер дозволяє йому розраховувати на присвоєння звання майстер спорту України. Чергові свої нагороди, цього разу срібні, завоювали Андрій Блоха та Катерина Мойсей. Завдяки натхненій грі кандидатки у майстри спорту Василиси Куценко з Харкова, яка виступала серед однолітків у категорії «молодші кадети», Україні вдалося вибороти «золото» за тур до кінця змагань. На церемонії нагородження у Туреччині на честь новоспеченої юної чемпіонки світу пролунав гімн України.

Були непогані медальні спроби і в інших наших збірників. Декому не таланило в останню мить, коли долю призового місця вирішували додаткові показники. Наприклад, Альона Носарєва – двічі, Дар’я Антонова (обидві спортсменки із Запоріжжя), а також Матвєй Колєсніков з Миколаєва та Іван Суров з Кам’янського опинялися у своїх вікових категоріях на четвертих місцях. В п’ятірку найкращих пробивалися Аглая Шинкаренко, Катерина Мусієнко (обидві – з Харкова) і Лев Порецький (Київ). Часто доля медалі вирішувалася у грі ва-банк на останніх секундах завершальної партії турніру. Така партія відбулася у змаганнях серед юніорів з рапіду за участю Віри Попруги з Дніпра. Перемога давала Україні срібло, поразка ж принесла нашій країні лише восьме місце і «бронзу» Естонії.

Що ж до інших молодих шашкістів – К.Дутчака (Івано-Франківськ), Т.Богуславського (Запоріжжя), К.Журавкова (Київ), М.Діденко (Кам’янське), Є.Литвина, О.Скидан, А.Логвінова та Є.Дубічанського (всі четверо – Харків), – то без сумніву участь у чемпіонаті світу принесла їм величезний досвід.

Переглядів: 176 | Додав: vpopruha | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Вітаємо!



Форма входу
 
Друзі сайту





 

Copyright MyCorp © 2024

Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz